صفحه نخست » اخبار و رویدادها » ارتباط مؤثر دانشگاه ولی عصر (عج) با کشاورزان پسته رفسنجان

ارتباط مؤثر دانشگاه ولی عصر (عج) با کشاورزان پسته رفسنجان

اولین گردهمایی بررسی چالش های تغذیه ای درختان پسته امروز شنبه ۳۱ تیرماه با حضور رئیس و هیأت رئیسه دانشگاه ولی عصر(عج)، فرماندار، رئیس اداره استاندارد، قاسم علیزاده صادر کننده پسته و جمعی از کشاورزان رفسنجان در تالار خیام برگزار شد.
این گردهمایی در راستای مسؤولیت اجتماعی دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان انجام شد و ارتباط مؤثری بین دانشگاه ولی عصر (عج) با کشاورزان پسته رفسنجان شکل گرفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، دکتر رضا رنجبرکریمی رئیس دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله حسین (ع) اظهار کرد: اساس تشکیل این دانشگاه در راستای خدمت به جامعه کشاورزی و همراه کردن علم با عمل است و استفاده از فناوری و علم در بحث کشاورزی است.
وی افزود: دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان از حدود سال ۹۰ در کنار آموزش و پژوهش در عرصه فناوری نیز حضور پیدا کرده و جزو اولین های فناوری است.
دکتر رنجبرکریمی ادامه داد: با وجود افراد تحصیل‌کرده و پتانسیل بالای شهرستان امیدواریم این موارد زمینه ای در راستای حل مشکلات باشد.
مهندس حسین رضایی فرماندار ویژه شهرستان رفسنجان هم اظهار کرد: راهی که برای توسعه باغات پسته در پیش گرفتیم باید بدانیم حداقل در ۵ سال آینده دنیا به چه سمتی می رود و ما چه کاری انجام می دهیم و چقدر برنامه ریزی داریم.
وی گفت: در کشاورزی پسته چند سالی است که با وجود تغییرات اقلیمی هر سال محصول تولید نمی شود و باید با راهکارهای علمی تولید آن را افزایش داد.  
مهندس رضایی بیان داشت: پیش بینی شده امسال در ۲۸ استان پسته خیز کشور ۲۰۰ هزار تن محصول برداشت شود که بیش از نیمی از آن در استان کرمان و شهرستان رفسنجان است.
همچنین دکتر روح الله صابری رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، استاد نمونه کشوری و کارآفرین برتر استان کرمان هم عنوان داشت: چالشی که در زمینه کشاورزی در کشور ما وجود دارد این است که ارتباط جامعه کشاورزی با دنیای علمی فاصله خیلی زیادی دارد و این باعث می شود کشاورزی رشد چندانی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان جزو سختکوش ترین قشر جامعه هستند گفت: در منطقه رفسنجان که کویری است به دست آوردن محصول در چنین شرایط آب و هوایی یک پشتکار و عزم جدی می خواهد.
در ادامه این گردهمایی قاسم علیزاده در مورد برخی از چالش های صادرات پسته صحبت کرد و برنامه پرسش و پاسخ برگزار شد که بسیار مورد توجه کشاورزان حاضر در جلسه قرار گرفت و موضوعات مختلف کشاورزان پسته مطرح و توسط کارشناسان پاسخ داده شد که نتیجه موضوعات مطرح شده در قالب یک گزارش در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
شایان ذکر است: گردهمایی بررسی چالش های تغذیه ای درختان پسته با هدف ارائه راهکارها و توصیه های لازم جهت بهره برداری بیشتر، معرفی تیم مشاوره تخصصی در زمینه آنالیز آب، خاک، سم و کود و معرفی توانمندی آزمایشگاه مرکزی فوق تخصصی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان جهت انجام آزمایشات آنالیز آب، خاک، سم و کود برگزار شد.