درباره کتابخانه

معاونت پژوهش و فن آوری

معرفی کتابخانه مرکزی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه ولی‌عصر (عج) در سال ۱۳۷۰ هم‌زمان با تأسیس دانشگاه با مجموعه‌ای محدود از منابع فارسی و غیرفارسی فعالیت خود را آغاز نمود و تا سال ۱۳۷۹ در محل سازمان مرکزی فعلی مستقر بود سپس به ساختمان یادمان ریاست جمهوری (مجموعه فرهنگی حضرت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی) انتقال یافت و با احداث ساختمان جدید کتابخانه مرکزی، در سال ۱۳۹۲ به مکان فعلی منتقل گردید. بعدازاین جابجایی با توجه به فراهم آمدن امکانات از جهت بعد فضا و تجهیزات کتابخانه موفق شد نقش مؤثرتری در تأمین نیازهای اطلاعاتی اعضای دانشگاه ایفا نماید. مجموعه این کتابخانه با بیش از ۷۹۲۲۶ جلد کتاب چاپی فارسی و عربی، بیش از ۱۸۸۴۳ جلد کتاب لاتین، ۵۱۷6 عنوان کتاب لاتین دیجیتال لاتین، ۲۰ عنوان کتاب لاتین دیجیتال، ۱۸۸۸۰۰۰ جلد پایان‌نامه و رساله فارسی و لاتین، طرح تحقیقاتی، بیش از ۱1۰۰۰ جلد کتاب اهدایی از مرحوم حضرت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و آقای دکتر انصاری، آقای دکتر بهرامی و آقای مهندس شرافت.

اهداف و وظایف کتابخانه مرکزی

هدف اصلی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد، گردآوری منابع علمی و آموزشی و اشاعه اطلاعات در جهت تقویت برنامه‌های آموزشی و پژوهشی این دانشگاه است.

از عمده وظایف کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  گردآوری منابع اطلاعاتی علمی چاپی و الکترونیکی؛
  • سازمان‌دهی منابع اطلاعاتی گردآوری‌شده؛
  • اطلاع‌رسانی فعالیت‌های کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد به شکل‌های مختلف؛
  • مشارکت در طرح‌های ملی اطلاع‌رسانی و اشتراک منابع؛
  • مکانیزه کردن فعالیت‌های کتابخانه‌ای جهت سرعت بخشیدن به ذخیره و بازیابی اطلاعات؛
  • ایجاد زمینه‌های مناسب برای مشارکت در دستگاه‌های بین‌المللی اطلاع‌رسانی؛
  • آموزش مراجعه‌کنندگان در راستای استفاده صحیح و بهینه از مجموعه کتابخانه‌ها.

  بخش امانت

بخش امانت کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد یکی از مهم‌ترین بخش‌های کتابخانه است؛ به علت اینکه تلاش‌ها و فعالیت‌های سایر کارکنان در بخش‌های مختلف در این بخش قابل‌رؤیت است. کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دارای مجموعه غنی از کتاب‌ها فارسی، عربی و لاتین است که اکثر دانشجویان، کارمندان، محققان، پژوهشگران و اعضای هیئت‌علمی جهت استفاده از منابع موجود به این واحد مراجعه نموده و از منابع استفاده می‌نمایند. این بخش شامل ۲ مخزن اصلی باز است: یک- مخزن کتاب طبقه همکف دو- مخزن کتاب طبقه ۲. سیستم رده‌بندی مورداستفاده، رده‌بندی کنگره آمریکا (LCC)  است. ساعت کاری این بخش همه‌روزه به‌جز روزهای ۵ شنبه و تعطیل از ساعت ۷: ۳۰ الی ۱۵: ۳۰ است

مدت‌زمان امانت منابع اطلاعاتی چاپی کتابخانه به شرح جدول زیر تعیین‌شده است:

کاربران

تعداد کتاب

مدت امانت

دانشجویان کارشناسی

۴

۱۴ 

دانشجویان ارشد

۶

۳۰

دانشجویان دکتری

۸

۵۰

اعضای هیات علمی

۸

۶۰

بخش پایان‌نامه‌های، رساله‌ها و طرح‌های تحقیقی

دانشجویان تحصیلات تکمیلی بر اساس قانون واسپاری پایان‌نامه و رساله تحصیلی، موظف هستند در هنگام فارغ‌التحصیلی، ۱ نسخه از پایان‌نامه یا رساله خود را با در نظر گرفتن تمامی نکات شیوه‌نامه تحویل پایان‌نامه و رساله به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد تنظیم کرده و به همراه ۱ حلقه سی دی حاوی فایل دیجیتالی پایان‌نامه یا رساله با فرمت doc و pdf تحویل بخش پایان‌نامه کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد واقع در طبقه همکف کتابخانه تحویل دهند. بخش پایان‌نامه تحقیقاتی مسئولیت تحویل، پردازش و تحلیل موضوعی، نمایه‌سازی و چکیده‌نویسی، آماده‌سازی، بارگذاری فایل های الکترونیکی مرتبط، حفاظت و نگهداری از پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و طرح‌های تحقیقاتی دریافت شده و ارائه خدمات به کاربران را بر عهده دارد. پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و طرح‌های تحقیقاتی پس از انجام فرایندهای مذکور به‌صورت دیجیتالی از طریق پورتال کتابخانه برای اعضاء دانشگاه ولی‌عصر (عج) قابل‌دسترس هستند.

بخش اطلاع‌رسانی

کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد شهید مطهری به‌منظور تأمین نیازهای اطلاعاتی جامعه دانشگاه دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر داخلی مانندMagiran,Civilica,Noormags,RICest,Irandoc)) ، بین‌المللی (مانند Ebsco،ProQuest،Sage،Scienc Direct و ...) و نرم‌افزارهای سرقت ادبی ) سمیم نور، همانند جویی ایرانداک و (Ithenticate را امکان‌پذیرساخته است. در این بخش آموزش‌ها و راهنمائی‌هایی لازم به مراجعه‌کنندگان در استفاده بهتر از پایگاه‌های اطلاعاتی و کتابخانه دیجیتالی ارائه می‌شود.

سازماندهی منابع

با توجه به گسترش دانش و اطلاعات در قالب‌های گوناگون، ضرورت سازمان‌دهی منابع اطلاعاتی از مهم‌ترین فعالیت‌های هر کتابخانه به شمار می‌رود. هدف اصلی سازمان‌دهی، برقراری نظمی است که به کمک آن کتابدار و مراجعه‌کننده بتوانند به سهولت منبع اطلاعاتی موردنیاز خود را از میان منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه بیابند. کلیه اقدامات لازم به‌منظور قابل‌دسترس نمودن منابع از طریق سیستم جامع کتابخانه وظیفه بخش فهرستنویسی است. در این بخش، منابع اطلاعاتی (فیزیکی و الکترونیکی) گردآوری‌شده موردبررسی تحلیلی و موضوعی قرارگرفته و در چارچوب استانداردهای بین‌المللی علم اطلاعات و دانشنامه سازمان‌دهی، رده‌بندی (بر اساس نظام جهانی  LC آماده‌سازی می‌شوند. سیستم رده‌بندی کتابخانه، رده‌بندی کنگره آمریکا (LCC)  است. 

مجموعه‌سازی

بخش مجموعه‌سازی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد شهید مطهری وظیفه گردآوری منابع علمی شامل کتاب‌های چاپی و الکترونیکی، منابع دیداری و شنیداری و اشتراک پایگاه‌های اطلاعاتی را به عهده دارد. انتخاب و گزینش منابع بر اساس نیازسنجی کاربران و تأیید مقام ذی‌صلاح صورت می‌گیرد و به سه  صورت الف- خرید از طریق نمایشگاه‌های کتاب ملی و بین‌المللی، ب- خرید مستقیم از ناشران داخلی و کارگزاران ناشران خارجی، ج- اهداء از طرف سازمان‌ها و شخصیت‌ها انجام می‌گیرد

بخش مرجع

منابع بخش مرجع شامل کتاب‌های مرجع فارسی و لاتین (دایرة‌المعارف‌ها، واژه‌نامه‌ها، کتابشناسی‌ها، راهنماها، اطلس‌ها، نقشه‌ها، سالنامه‌ها، سرگذشت نامه‌ها و کتاب‌های نفیس) است. منابع این بخش به‌صورت قفسه باز اداره می‌شود. این منابع فقط در بخش مرجع کتابخانهٔ مرکزی و مرکز اسناد مورداستفاده مراجعان قرار می‌گیرند و تنها در صورت نیاز و ضرورت، صفحات و موارد موردنیاز تکثیرشده و در اختیار مراجعه‌کنندگان قرار می‌گیرد. سیستم رده‌بندی کتابخانه، رده‌بندی کنگره آمریکا (LCC)  است

مدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

کارشناسان کتابخانه مرکزی

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

آیین‌نامه‌ها